Wandelen in een heuvelachtig landschapWandelen in Tsjechië

Tsjechië is een ideale omgeving om te wandelen. Het prachtige en veelzijdige landschap kent een buitengewoon dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden. Er zijn 40.157 km uitstekend gemarkeerde en gekarteerde wandelpaden. Deze paden gaan langs toeristische hotspots maar kun je ook vinden in de verste uithoeken van het land. Dankzij het milde klimaat kan er praktisch het hele jaar door gewandeld worden.

Bergen en heuvellanden

Bewegwijzering in Tsjechië is primaTsjechië is verdeeld in veertien regio's, elk met een unieke aantrekkingskracht. Dit geeft wandelliefhebbers voldoende keuze. Onze wandeltochten zijn net zo veelzijdig als het Tsjechische landschap! Ben je een echte hiker, dan zijn onze berghuttentochten in het Ertsgebergte en het Reuzengebergte absolute aanraders. Het Ertsgebergte is vooral onder fietsers en mountainbikers populair, maar ook te voet zijn er voldoende schitterende tochten te maken. Het Reuzengebergte is met haar weidse panorama's, idyllische berghutten en soms steile wandelpaden het bekendste en een van de meest geliefde wandelgebieden van Tsjechië. In dit gebied hebben we van onze 'standaard' berghuttentocht ook een uitgebreidere en een kindvriendelijke variant ontwikkeld.

Onze meest populaire tours

Onze meest geboekte tours zijn de Berghuttentocht Reuzengebergte (drie dagen) en de Oversteek van het Reuzengebergte (zeven dagen).

Berghuttentocht Reuzengebergte

Berghuttentocht Oversteek van het Reuzengebergte