Boheems Paradijs

Rotsenlabyrint kenmerkend voor het Boheems Paradijs

Rotsenlabyrint kenmerkend voor het Boheems Paradijs (Český ráj)

Zo’n 80 km ten noorden van Praag ligt een sprookjesachtig landschap met bizarre rotsformaties: Český ráj, het Boheems Paradijs. Deze unieke zandstenen rotsen zijn miljoenen jaren geleden ontstaan uit de bodem van een inmiddels verdwenen krijtzee. Verschillende rotsformaties zijn te bezoeken – wie tussen de hoge rotsen doorwandelt, heeft al snel het idee door een ‘stenen stad’ te lopen. Vaak hebben de rotsen unieke namen, afgeleid uit hun grillige vormen.

Het Boheems Paradijs biedt veel mogelijkheden voor actieve (gezins)vakanties. Op deze pagina vind je een selectie van door ons georganiseerde tours en activiteiten. Daarnaast hebben we een voorbeeldarrangement ontwikkeld voor een actieve vakantie in dit schitterende natuurgebied.

Lees meer ...

Ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie

Valdštejn, een burcht in het Boheems Paradijs

Zicht op Valdštejn, een van de vele burchten en kastelen in het Boheems Paradijs (Český ráj)

De naam ‘Boheems Paradijs’ werd aan het einde van de negentiende eeuw bedacht door rijke kuurgasten van de regio, die zich hier graag lieten zien. De regio is het oudste beschermde landschapspark van Tsjechië en is door UNESCO erkend als wereldnatuurerfgoed. Het gebied biedt veel mogelijkheden voor actieve (gezins)vakanties. Ons vakantiehuis in Malá Skála is bijvoorbeeld de perfecte uitvalsbasis voor dagjes weg in dit natuurgebied. De Gouden Route is zowel te voet als per fiets af te leggen. De Burchtentocht brengt je langs de indrukwekkendste burchten en kastelen die het gebied telt. En dan zijn er nog talloze mogelijkheden om te kanoën, paragliden, zwemmen in een stuwmeer of cultuur te snuiven in een van de plaatselijke musea. Dit alles op nog geen 100 km van Praag. Kortom: Boheems Paradijs, een sprookjesachtig landschapspark.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van ons aanbod in het Boheems Paradijs.

Vakantiehuis Malá Skála

Prachtig vrijstaand vakantiehuis. Veel activiteiten op loopafstand. Altijd de beste prijs!

Wandelen door het Boheems Paradijs

Wandelvakantie langs de Gouden route door het Boheems Paradijs. Comfortabel wandelen met bagagevervoer

Burchtentocht Boheems Paradijs

Burchtentocht door het Boheems Paradijs. Een overnachting is in het kasteel Hrubá Skála