Tsjechië

Wandelen in een heuvelachtig landschap

Tsjechië is een ideale omgeving om te wandelen. Het prachtige en veelzijdige landschap kent een buitengewoon dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden. Er zijn 40.157 km uitstekend gemarkeerde en gekarteerde wandelpaden. Deze paden gaan langs toeristische hotspots maar kun je ook vinden in de verste uithoeken van het land. Dankzij het milde klimaat kan er praktisch het hele jaar door gewandeld worden.

Wandelen door de Tsjechische bergen en heuvellanden

Wandelen door de groene heuvels van Tsjechië

Tsjechië is verdeeld in veertien regio’s, elk met een unieke aantrekkingskracht. Dit geeft wandelliefhebbers voldoende keuze. Onze wandeltochten zijn net zo veelzijdig als het Tsjechische landschap! Ben je een echte hiker, dan zijn onze berghuttentochten in het Ertsgebergte en het Reuzengebergte absolute aanraders. Het Ertsgebergte is vooral onder fietsers en mountainbikers populair, maar ook te voet zijn er voldoende schitterende tochten te maken. Het Reuzengebergte is met haar weidse panorama’s, idyllische berghutten en soms steile wandelpaden het bekendste en een van de meest geliefde wandelgebieden van Tsjechië. In dit gebied hebben we van onze ‘standaard’ berghuttentocht ook een uitgebreidere en een kindvriendelijke variant ontwikkeld.

Lees meer ...

Mysterieuze bossen en sprookjesachtige landschappen

Wandelen door sprookjesachtige bossen

Liefhebbers van mysterieuze bossen en sprookjesachtige landschappen kunnen hun hart ophalen tijdens een van onze tochten in het Boheemse Woud (Šumava), Boheems Zwitserland (České Švýcarsko) of het onvolprezen Boheems Paradijs (Český ráj). Het Boheemse Woud grenst aan het Duitse Beieren en heeft als bijnaam ‘het groene dak van Europa’. Dit nationale park zal je verrassen met haar soms mistige hooglanden, heldere bergstromen en koude gletsjermeren.

Wandelen langs bizarre rotsformaties in het Boheems Paradijs

Sprookjesachtig Boheems Zwitserland, met de grootste natuurstenen brug van Europa en soms onbereikbaar gelegen burchten, prikkelt je fantasie. Het onvolprezen Boheems Paradijs tenslotte herbergt bizarre maar prachtige rotsformaties en eeuwenoude burchten en kastelen, waarvan de meeste toegankelijk zijn voor publiek. In enkele kastelen kun je zelfs logeren!

Sneeuwtrekking Reuzengebergte

Driedaagse trektocht door het besneeuwde Nationaal Park Reuzengebergte, overnachtingen in sfeervolle berghutten

Vakantiehuis Malá Skála

Prachtig vrijstaand vakantiehuis. Veel activiteiten op loopafstand. Altijd de beste prijs!

Wandelen door Boheems Zwitserland

Wandeltocht door het sprookjesachtige Nationaal Park Boheems Zwitserland

Wandeltocht door Boheems-Saksisch Zwitserland

Achtdaags wandelarrangement in natuurparken Lausitzer gebergte en Boheems Zwitserland, 6 wandeldagen met bagagevervoer

Wandelen door het Boheemse Woud

Een individueel wandelarrangement in het zuiden van Tsjechië met mooie dagtochten door het Boheemse Woud

Berghuttentocht Reuzengebergte *kindvriendelijk

Vijfdaagse kindvriendelijke trektocht door het Nationaal Park Reuzengebergte, overnachtingen in sfeervolle berghutten