Panoramafoto Hoge Tatra

Berghuttentocht Hoge Tatra – 6 dagen

Topografische kaart van de Hoge TatraDe Hoge Tatra - Vysoké Tatry- is het belangrijkste centrum van toerisme en recreatie in Slowakije. Daarnaast is het volgens kenners de mooiste bergketen van het land. Hoge bergtoppen, 10 van hen meer dan 2000 m hoogte, afgewisseld met stille dalen en meer dan 110 kristalheldere gletsjermeren, zijdeachtige glans van de watervallen - dat alles is de magische wereld van de Hoge Tatra Nationaal Park. Sfeervolle berghutten maken het plaatje compleet.

Dit wandelarrangement is afgestemd op de minder gevorderde - enigszins geoefende - wandelaars. Een deel volgen we de "Tatranská Magistrála", een uitgezette wandelroute langs de boomgrens. Gemiddeld zijn de dagetappes zo'n 6 uur wandelen. Het hoogste punt dat je bereikt is de Rysy (2499m), dit is de hoogste top in het Poolse deel van de Hoge Tatra. De overnachtingen zijn in berghutten en een keer in een goed hotel.

Programma van dag tot dag

 Het is ook mogelijk om deze wandeltocht als groepsreis met gids te doen. Wil je graag in groepsverband wandelen met gids? Kijk dan hier voor de meerdaagse begeleide wandeltours. Meer informatie over de individuele self guided tour vindt u hieronder op deze pagina.

Huisje in de Hoge Tatra Huisje in de Hoge Tatra

Dag 1: aankomst in Tatranská Lomnica

Je overnacht in een ***hotel in Tatranská Lomnica. Ontmoeting met onze representant ter plekke. Instructies over de berghuttentocht, ontvangst kaartmateriaal en routebeschrijving. Aankomst is op basis van eigen vervoer. Het ontmoeten van de gids met informele ontvangst kan desgewenst ook op dag 2 voor vertrek. Je bespreekt de details van de tour en maakt je klaar voor de aanstaande dagen.

Alternatief start in Tatranská Kotlina:

De route kan ook starten in Tatranská Kotlina. Je loopt dan op dag 2 via de berghut Plesnivec (Edelweiss) naar het meer Veľké Biele pleso en dan verder naar de hut Chata pri Zelenom plese (hut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte waar je zult overnachten.

Indien je per auto aanreist dan kan je auto in Tatranská Kotlina of Tatranská Lomnica geparkeerd worden. Indien je per openbaar vervoer komt kunnen we je op ieder
gewenst punt halen per taxi.

 • Totaal : 0 uur
 • Highlights: Tatranská Lomnica (alternatief Tatranská Kotlina)
 • Overnachten: ***hotel in Tatranská Lomnica

Je kunt een vos tegenkomen tijdens het wandelen in de Hoge Tatra.Je kunt een vos tegenkomen tijdens het wandelen in de Hoge Tatra.

Dag 2: naar het Zelené bergmeer

De route start in Tatranská Lomnica. Je loopt noordwaarts door de vallei Dolina Bielej vody naar het prachtige meer Veľké Biele pleso (1615 m).

Door de vallei van het Zelené pleso (Groene meer) stroomt de Zelený potok (Groene bergbeek). Dit gebied is erg aantrekkelijk voor wandelaars, mountainbikers en voor rotsklimmers. In de winter wordt er veel geskied. Je loopt verder naar de berghut Chata pri Zelenom plese (berghut bij het Groene Meer) op 1554m hoogte. Je gaat overnachten aan het prachtige Groene bergmeer.

 • Totaal : 4 - 5 uur (keuze om de route in te korten of te verlengen)
 • Highlights: uitzicht op de oostelijke uitlopers van de Hoge Tatra, Zelené bergmeer
 • Overnachten: Chata pri Zelenom plese (1554m)

Wandelen in de Hoge Tatra bij zonsondergang Prachtige zonsondergang in de Hoge Tatra

Dag 3: volg de Tatranská magistrála

Vandaag wandel je van het Groene meer langs de Tatranská magistrála naar de Zamkovského hut. Vlak voor het bergmeer en observatorium Skalnate (1751m) kom je langs Velka Svistovka (2037m) aan de noordoostelijke kant van de Kezmarsky top. Hier kan je van een prachtige uitzicht op de berg Lomnicky genieten.

De bergtop Velka Svistovka is makkelijk toegankelijk via de rood gemarkeerde route. Je vindt er o.a. een panoramisch bord met oriëntatie van de bergtoppen.

Vannacht overnacht je in de Zamkovského berghut.

 • Totaal : 5 uur
 • Highlights: Velka Svistovka, Skalnate bergmeer en observatorium
 • Overnachten: berghut Zamkovského chata (1475m)

Het grootste meer van de Hoge Tatra Het grootste meer van de Hoge Tatra

Dag 4: naar het Popradské bergmeer via de zuidelijke route

Wandelen van berghut Zamkovského chata (1475m) naar naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Dit is een best zware dag van 22km. De hoogteverschillen zijn te doen.

Het doel vandaag is de berghut bij het Popradské bergmeer waar je de komende 2 nachten zal overnachten.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
 • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)

Alternatief dag 3 en 4: de noordelijke route

Op dag drie de route nemen naar Zbojnícka chata. Daar ook overnachten en dan op dag vier de route nemen die voert van van Zbojnícka chata naar het kristalheldere Popradské bergmeer (1475m). Deze route is iets zwaarder dan de zuidelijke route.

De route leidt je omhoog naar de Prielom bergrug (2288m) en dan verder naar de Polsky hreben (2200m). Van hier uit bereik je de hoofdberg van de Hoge Tatra, de Vychodna Vysoka op 2429m hoogte.

Je volgt weer de Tatranská magistrála route en komen langs het Batizovské bergmeer (1879m). Batizovské pleso is een meer aan de voet van de Batizovský štít (bergtop, 2448m). Het meer heeft een oppervlak van 3,48 ha en een diepte van 12 m. Ongeveer 200m verder naar beneden vind je de Batizovské waterval. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de hoogste top van de Hoge Tratra, de Gerlach (Gerlachovskýštít, 2655m) en andere omliggende bergtoppen.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské en Batizovské bergmeer, prachtig zicht op de Gerlach
 • Overnachten: berghut Popradské Pleso (1494m)

Een authentiek dorpje in de Hoge TatraEen authentiek dorpje in de Hoge Tatra

Dag 5: rondwandeling Popradské bergmeer - Rysy

Aan het begin van de dag wandelen we richting de berghut Rysmi onder de berg Rysy gelegen op 2250m hoogte. Dit is de hoogst gelegen berghut in de Hoge Tatra. We zetten onze wandeling voort naar een van de hoogtepunten van deze tour -de Rysy bergtop op 2499m hoogte aan de Poolse grens. Het is waarschijnlijk de meest bezochte top van het gebergte en vaak omgeven van mist. Desalniettemin kan je van adembenemende uitzichten genieten op het omliggende panorama. We dalen vervolgens weer af naar Popradské pleso.

 • Totaal : 7 uur
 • Highlights: Popradské bergmeer, hoogste berghut Chata pod Rysmi, Rysy bergtop
 • Overnachten: berghut chata Popradské Pleso (1494m)

Dag 6: einde Tatra trekking

Na het ontbijt uitchecken bij berghut Chata Popradské Pleso.

Na het ontbijt is het nog een uurtje lopen naar de tram/trein (TEŽ train, Tatranských elektrických železníc) die je naar Poprad brengt van waaruit je je eigen reis kunt vervolgen.

Einde van de berghuttentocht.

Voor degenen die met de auto naar Tatranská Lomnica zijn gekomen is een ticket terug naar Tatranská Lomnica met dezelfde TEŽ tramlijn.

 • Totaal : 1 uur
 • Highlights: TEŽ tramlijn
 • Overnachten: geen

Wat is de beste tijd om te gaan?

Wat is de beste tijd voor een wandeltocht in de Hoge Tatra in Slowakije? Het hangt een beetje van de gekozen routes af. De hoger gelegen paden gaan pas 15 juni open. Juli en augustus zijn soms warm, nat en het kan druk zijn. September tot half oktober is optimaal maar juli en augustus kan wat ons betreft ook prima.

Belangrijk: wij regelen geen transport van de bagage. In de bergen loop je met slechts met je rugzak met lichte bepakking. Je kunt de echt zware bagage en de bagage die je onderweg niet echt nodig hebt op het startpunt laten staan en die dan later aan het einde van de trekking ophalen.

Erg enthousiast!

★★★★★
5 5 1
Hallo! Ik moet eerlijk zeggen, ik ben erg enthousiast over deze reis en wandeltocht in de Hoge Tatra. Het was prettig dat er ruimte was om van de oorspronkelijke route iets af te wijken en dat de gids ook nog andere bergtoppen met mij beklom. Dat de "groep" alleen uit mij en de gids bestond, was in eerste instantie een beetje vreemd maar ik vond het niet vervelend. Integendeel - uiteindelijk vond ik het juist heel prettig. Ik heb erg gewaardeerd dat Adam zoveel rust uitstraalt. Ik geloof ik heb heel veel geluk gehad met Adam als gids! Het was echt een prachtige reis en ik ben al bezig om plannen voor volgend jaar te maken. Bedankt!

Boek deze tour

Boek tour