Heuvellanden

Bewegwijzering in Tsjechië is primaWij organiseren al meer dan 20 jaar in zowel de echte bergen als ook in de prachtige heuvellandschappen meerdaagse trektochten met overnachtingen op de mooist plekken in Tsjechië, Polen en Slowakije. Zowel met bagagevervoer als zonder.

De accommodaties liggen doorgaans midden in de natuur of in kleine stadjes, dorpjes en gehuchtjes. Het niveau van de accommodaties varieert van traditionele spartaans tot luxe hotels. Wij proberen daar waar de route het mogelijk maakt de meest authentieke accommodaties op te nemen in onze meerdaagse wandelarrangementen.

De heuvellanden gaan van 115m tot circa 800m. Daarboven spreken we van bergen.

Het laagste punt van Tsjechië met een hoogte van 115 meter is Hřensko, waar de Elbe het land verlaat. Het hoogste punt is de Sneeuwkop. De 1602 meter hoge top van deze berg ligt in het Reuzengebergte op de grens van Tsjechië en Polen.
Lees meer ...

Mysterieuze bossen en sprookjesachtige landschappen

Wandelen langs bizarre rotsformatiesLiefhebbers van mysterieuze bossen en sprookjesachtige landschappen kunnen hun hart ophalen tijdens een van onze tochten in het Boheemse Woud (Šumava), Boheems Zwitserland (České Švýcarsko) of het onvolprezen Boheems Paradijs (Český ráj). Het Boheemse Woud grenst aan het Duitse Beieren en heeft als bijnaam ‘het groene dak van Europa’. Dit nationale park zal je verrassen met haar soms mistige hooglanden, heldere bergstromen en koude gletsjermeren.

Sprookjesachtig Boheems Zwitserland, met de grootste natuurstenen brug van Europa en soms onbereikbaar gelegen burchten, prikkelt je fantasie. Het onvolprezen Boheems Paradijs tenslotte herbergt bizarre maar prachtige rotsformaties en eeuwenoude burchten en kastelen, waarvan de meeste toegankelijk zijn voor publiek. In enkele kastelen kun je zelfs logeren!

Wandelen door Boheems Zwitserland

Wandeltocht door het sprookjesachtige Nationaal Park Boheems Zwitserland

Wandeltocht door Boheems-Saksisch Zwitserland

Achtdaags wandelarrangement in natuurparken Lausitzer gebergte en Boheems Zwitserland, 6 wandeldagen met bagagevervoer

Wandelen door het Boheemse Woud

Een individueel wandelarrangement in het zuiden van Tsjechië met mooie dagtochten door het Boheemse Woud

Wandelen door het Boheems Paradijs

Wandelvakantie langs de Gouden route door het Boheems Paradijs. Comfortabel wandelen met bagagevervoer

Burchtentocht Boheems Paradijs

Burchtentocht door het Boheems Paradijs. Een overnachting is in het kasteel Hrubá Skála